Engellilere 1 günlük askerlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedensel engelleri nedeniyle silah altına alınmaları mümkün olmayan ancak askerlik yapma özlemi çeken engelliler, bir günlüğüne kışlada askerlik eğitimi alarak bu hasretlerini giderdiler.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına imkan sağlayan uygulamasından faydalanmak isteyen 150 engelli, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik uygulamasına katıldı.

Eğitim elbisesi giyen engelliler, tören alanında yanaşık düzen eğitimi aldı. Daha sonra silaha el koyarak ant içen engellilere terhis belgeleri verildi.

Ankara İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vahdettin Bereceli, törende yaptığı konuşmada, engellilerin askeri eğitimlerini tamamlayarak ?gerçek birer asker? olduklarını söyledi.

?Buradaki askerlerin gerçek askerlerden hiçbir farkı yok? diyen Bereceli, ihtiyaç duyulması halinde, engellilere vatan savunmasında görev verildiğinde, onların bu görevi başarıyla yerine getireceklerine inandığını kaydetti.

Töreninin ardından mini konser düzenlendi. Engelliler ve aileleri tören alanından yemekhaneye geçerek birlikte karavana yediler.

Bu arada aileler, çocuklarının askerlik eğitimi sırasında heyecanlı anlar yaşadılar. Bazıları bu anı fotoğraf ve kamerayla görüntüleyerek ölümsüzleştirdi.

Törene, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber